5-S Webgids
Image default
Gezondheid

Wat is Chi Kung?

Chi Kung is een algemene term voor verschillende oefeningen om je Chi makkelijker te laten stromen door het lichaam. Chi Kung wordt al meer dan 4000 jaar gebruikt in China om geest en lichaam in balans te houden. De term Chi betekent levensenergie en is overal om ons heen te vinden. Kung betekent het beoefenen/ cultiveren van. Chi Kung betekent dan ook het cultiveren van levensenergie in het lichaam.

Deze oefeningen worden gebruikt om je eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren. Het wordt onder andere gebruikt door beoefenaars van Tai Chi en martial arts. Iedereen kan leren om zijn levensenergie te voelen en deze sterker te maken.

 

De effecten van Chi Kung

Het is de bedoeling dat je na verloop van tijd de positieve effecten gaat merken op je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Een paar van deze effecten zullen we even in het kort uitleggen. Ten eerste zorgt Chi Kung voor een verhoogd bewustzijn van je lichaam. Zo merk je sneller wanneer je onder veel spanning staat. Daarnaast kun je gemakkelijker en sneller je lichaam ontspannen. Ook ben je in staat om nieuwe spanningen te controleren. Na een paar keer oefenen raken je energiebanen van het lichaam steeds meer open. Dit bevordert de doorstroom van Chi en daardoor raak je lekkerder in je vel. Afvalstoffen worden sneller en beter afgevoerd en je gaat steeds meer energie krijgen.

Hoe meer en vaker je Chi Kung beoefent, hoe sterker je lichaam en energielevel wordt. Ook leer je makkelijker je energie voelen en kun je deze beter circuleren en versterken.

https://www.vianovalis.nl/chi-kung/