5-S Webgids
Image default
Eten en drinken

Wat is er te doen in Brussel?

Brussel is de hoofdstad van België, van zowel de Vlaamse gemeenschap als de Franse gemeenschap. De Belgische hoofdstad kent veel historie. Dat is dan ook te zien aan bijvoorbeeld al de oude gebouwen en monumenten. De stad wordt dan ook vaak bezocht. Zowel toeristen als inwoners van België komen regelmatig aar Brussel voor een dagje uit. Maar wat is er dan allemaal te doen? Wat zijn leuke en gezellige plekken, en welke bezienswaardigheden worden aangeraden? Een aantal voorbeelden lees je hieronder!

De ‘strip’ wandelroute
Brussel leent zich uitstekend voor een leuke stadswandeling. Zo zijn er veel interessante wandelroutes die je door de mooiste plekken van Brussel leiden. De striproute is daar toch één van de leukste van. Sinds 1993 zijn er 31 muurschilderingen van belgische stripfiguren als Suske en Wiske. Obelix en Asterix, Guust Flater en Kuifje door de stad verspreid.  Aan de striproute beleven zowel oud als jong veel plezier. Op de website van Brussle is een overzicht te vinden waarin staat waar de stripmuren te vinden zijn.

De kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele
De kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele is een erg bijzonder gebouw. Er zijn archeologische aanwijzingen dat deze kathedraal dateert van voor de tiende eeuw. Er worden regelmatig concerten gehouden in de kathedraal. Verder vinden er ook regelmatig tentoonstellingen plaats.

De Marollen
De marollen is de oudste wijk die in Brussel te vinden is. Het is een volkswijk die nog steeds het authentieke en volkse karakter heeft. Op het Vossenplein, het centrum van de wijk, is elke dag een rommelmarkt te vinden. Verder zijn in de straatjes die uitkomen op het vossenplein veel teedehandswinkeltjes te vinden.

Koninklijk Paleis
Het Koninklijk Paleis in brussel is in 1826 gebouwd . Er is sinds die tijd echter erg veel aan verbouwd. Na de belgische revolutie heeft koning Leopold I het in 1865 laten aanpassen aan zijn wensen. Daarna hebben er in opdracht Koning Leopold II, Koning Albert en tenslotte koningin Fabiola verbouwingen en aanpassingen plaats gevonden.

Atomium
Het Atomium stelt een atoom van ijzer voor dat 150 keer vergroot is. Het Atomium is ontworpen voor de wereldtentoonstelling in 1858, en het is uitgeroepen tot één van de vreemdste gebouwen in heel europa. In de bovenste bol van het atoom is een restaurant gevestigd. Een tentoonstelling van de Expo58 is in de basisbol te vinden. In België is geen panoramavrijheid. Dit houd in dat je geen foto’s mag maken van beeldhouwwerken en gebouwen, tenzij er een vergoeding wordt betaald aan de houders van de auteurrechten. Pas zeventig jaar na het overlijden van de ontwerper wordt het beeldhouwwerk of gebouw openbaar en mogen er vrij foto’s van worden gemaakt.

Ga jij een dagje naar Brussel?
Ga jij toevallig een dagje naar Brussel? Dan zijn bovenstaande bezienswaardigheden zeker aan te raden. De dag afsluiten met een heerlijk diner bij een restaurant in Brussel is dan ook zeker op zijn plaats. Een restaurant in Brussel dat zeker aan te raden is, is de Gard. Deze is te vinden bij het Courtyard hotel in Brussel.

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-brussels/