5-S Webgids
Image default
Woningen

Wat kost een woning via een makelaar in Rotterdam-Zuid?

Rotterdam-Zuid is een van de grootste en meest populaire woonwijken van Nederland. Rotterdam ligt centraal ten opzichte van grote steden als Den Haag, Utrecht en Amsterdam in het noorden en Breda, Roosendaal en Tilburg in het zuiden. Rotterdam-Zuid bestaat uit Charlois, Feijenoord en IJsselmonde. Samen met de noordelijker gelegen plaatsen Capelle aan den IJssel en Schiedam, is Rotterdam-Zuid een populaire woonwijk en dat is terug te zien in de woningprijzen. Geen wonder dus dat je benieuwd bent naar de huidige huizenprijzen in de regio.

Vanwege de snel veranderende markt is het daarnaast aan te raden om een makelaar in de arm te nemen die je helpt bij het vinden van een woning. Waarom? Lees snel verder en kom erachter!

Wat betaal je voor een woning in verschillende wijken en gemeenten?

Een huis kopen is een flinke investering en wanneer je het slim aanpakt met een makelaar in Rotterdam Zuid of Schiedam, kun je duizenden tot tienduizenden euro’s besparen. Maar eerst wil je natuurlijk weten welke wijken in je prijsklasse vallen.

Bij een makelaar in Schiedam ben je het meest voordelig uit, je betaalt gemiddeld net iets meer dan €300.000 voor een woning. Bij een makelaar in Capelle aan den IJssel ben je al gauw €60.000 tot €70.000 meer kwijt voor een woning. En zoals het bij iedere stad gaat, hoe dichter je bij het centrum komt, des te prijziger de huizen. Aangezien Feijenoord dichter richting de binnenstad ligt, ben je bijna €400.000 kwijt voor een gemiddelde woning.

Bij een beperkt budget kan een makelaar in Rotterdam Zuid je wellicht wel blij maken met een woning in Charlois of IJsselmonde. Deze wijken zijn aanzienlijk goedkoper, hoewel er bij gezegd moet worden dat dit deels door de nabije industriegebieden komt.

Waarom een makelaar kiezen bij het aankopen van een woning?

Wanneer je zelf op zoek gaat naar een woning heb je geen makelaar nodig toch? Scheelt weer in de makelaarskosten, zou je denken. Het punt is dat je bij een verhitte woningmarkt zoals nu, erg snel moet zijn wil je een woning kunnen kopen. Dat betekent dat je de belangrijkste gegevens direct binnen moet krijgen en snel een keuze moet maken. Een makelaar kan je hierbij helpen en gaat actief op zoek naar woningen die bij jouw woonwensen passen.