5-S Webgids
Image default
Marketing

Webdesign – wat is het en waarom heb jij het nodig?

Webdesign – wat is het?

Om erachter te komen of webdesign iets voor jou en jouw website is, is het belangrijk om exact te weten wat webdesign is en daarbij wat het voor jouw website kan doen. Webdesign is een marketinginstrument dat voor eigenlijk ieder bedrijf dat online aanwezig is belangrijk kan zijn. Iedere ondernemer die zich bezighoudt met het verkrijgen van meer leads en of klanten zou een website moeten hebben waar deze leads zich ergens kunnen inschrijving. zo een inschrijving heet in het webdesign vakgebied een conversie. Het is belangrijk bij de webdesign om altijd in de gaten te houden hoeveel conversies er plaatsvinden tijdens elk gegeven moment.

Webdesign is het proces van het verbeteren van het uiterlijk en de functionaliteiten van een website. Webdesign staat in het teken van de user experience en de gebruiker die uiteindelijk de website bezoekt en waar de website voor is bedoeld. De reden dat webdesign een onderschat marketinginstrument is, is dat het niet daadwerkelijk de bezoekers naar de website brengt. Het is wel een goed middel om van een bezoeker van de website een uiteindelijke klant te maken. Dit is de reden dat je ziet dat heel veel grotere bedrijven zoals bol en coolblue het instrument webdesign op een dagelijkse basis inzet voor het verbeteren van de gebruikersvriendelijkheid.

Waarom heb jij webdesign nodig?

Ben jij sinds een lange tijd bezig met jouw website en het verkrijgen van de juiste bezoekers hiernaartoe? Ben jij daarbij bezig met het transformeren van deze bezoekers in klanten die trouw aan jouw bedrijf zijn en loyaal aan jouw producten? Dan is webdesign bij uitstek geschikt voor jouw website en alles wat erbij hoort.

Het verbeteren van het uiterlijk van een website door middel van webdesign is een mes dat aan twee kant snijdt. Werken aan de webdesign van een website maakt dat er een 1 + 1 = 3 effect wordt gegenereerd. De reden hierachter is dat de conversieratio in veel gevallen omhoog wordt gebracht. Alle bezoekers die uit de andere marketingkanalen worden gegenereerd leveren uiteindelijk ook meer omzet op. Alle inspanningen die worden geleverd voor deze marketing instrumenten zorgen er nu ook voor dat door middel van webdesign deze kanalen nog meer omzet opleveren.

Ben jij benieuwd of webdesign iets voor jou is en of webdesign meer omzet kan opleveren voor de website die in bezit is van jouw bedrijf? Begin hiermee met de basis van webdesign en werk dit langzaamaan uit.

https://zicht.nl/diensten/webdesign