5-S Webgids
Image default
Internet

Webhosting overstappen: welke punten moet je overwegen?

Er zijn een aantal redenen waarom u misschien van webhostingprovider wilt veranderen. U hebt misschien een geweldig aanbod van een concurrent gezien, of u hebt misschien gewoon het gevoel dat u te veel betaalt aan uw huidige provider voor de dienst die u van hen krijgt. U kunt zelfs aan de ontvangende kant van de slechte service zijn geweest, en u wilt verhuizen naar een bedrijf waar u een meer gewaardeerde klant zult zijn. Op de website van Webhost4you vind je een vergelijker met het gehele aanbod.

Wat de reden ook mag zijn, we hebben een stap voor stap plan bedacht voor wat u moet doen als u uw website wilt overzetten naar een nieuwe hosting omgeving.

Hoog kwalitatieve webhosting bedrijven

U moet uw huiswerk doen als u ervoor wilt zorgen dat u een fatsoenlijk webhostingbedrijf kiest. Een beetje tijd besteden aan het onderzoeken van de reputaties van verschillende webhosts kan zeker zijn vruchten afwerpen. Er zijn een aantal slechte hosting providers in de markt, maar als je kijkt in de juiste plaatsen kun je jezelf een hoop pijn besparen. 

U wilt een die schaal heeft, en de betrouwbaarheid om het vertrouwen dat uw website niet zal worden naar beneden gaan op een regelmatige basis te vinden. Het selecteren van een webhostingprovider op basis van de industrieprijzen die ze hebben gewonnen is ook een goed idee. 

Doe gewoon een zoekopdracht op Google voor ‘beste webhostingbedrijven’ en bekijk een aantal van de webhosts die terugkomen in de resultaten. In veel gevallen kunt u de prijzen die ze hebben gewonnen zien.

Zorg altijd dat je de bijbehorende kleine lettertjes goed leest

Het is erg verleidelijk om gewoon in te springen als je een te goedertieren aanbod van goedkope webhosting ziet. Dan, voor je het weet, ben je aan het staren in het vat van afpersende vernieuwingskosten. U moet altijd de voorwaarden van een webhostingplan lezen, want heel vaak wordt de prijs na aanbieding verborgen. 

Het laatste wat je wilt doen is het overbrengen van uw website bestanden naar nog een andere webhost na een jaar, gewoon omdat je over het hoofd gezien de hoge vernieuwing prijzen. 

Goedkope inleidende aanbiedingen kunnen vaak een zoetmiddel zijn voor een anders zeer duur plan, dus zorg ervoor dat u uw onderzoek hier ook doet. En als u uw website van een andere provider wisselt, is het vaak de moeite waard om bij de nieuwe provider na te gaan of er aanbiedingen zijn die ze voor u kunnen doen.

Kan uw webhosting de activiteiten op uw website aan?

De meeste goede budget webhosting plannen zijn in staat om de eisen van de meerderheid van de basis websites aan te kunnen. Echter, als uw website is een beetje uit de gewone, kan het zijn dat de standaard web hosting plannen die ze bieden niet zal ondersteunen. 

Kijk uit voor eventuele bandbreedte of verkeersbeperkingen die van toepassing zijn, bijvoorbeeld. Als u een site heeft die zeer hoge tarieven van het verkeer heeft, kunt u vinden dat uw nieuwe hosting provider u met hoge kosten voor het overschrijden van een bepaalde hoeveelheid bandbreedte op een gedeelde server slams.

Testen van uw webhosting

Zodra u uw website bestanden overgezet naar de nieuwe hosting omgeving, moet u grondig testen elke pagina van uw website om ervoor te zorgen dat het precies zoals het deed op de server van de vorige webhost. Maar voordat u dat doet is het de moeite waard om een testscript te schrijven, waarmee u eventuele problemen die u tegenkomt bij het uitvoeren van de test kunt documenteren. 

Het klinkt misschien als een moeizaam proces, maar het is zeker de moeite waard – en als u vindt dat er problemen zijn met uw site op de nieuwe server, moet u contact opnemen met de nieuwe hosting provider en hen vragen om het te onderzoeken.

Vergeet natuurlijk niet uw oude webhosting op te zeggen

Dus u heeft al uw bestanden overgezet naar uw nieuwe hosting omgeving, ze getest en uw domeinnaam overgezet. Wanneer alles soepel verloopt, is het gemakkelijk om uw oude hostingplan te vergeten – en als het op een auto-vernieuwingscyclus zit, vooral een die meer dan een jaar duurt, kunt u er uiteindelijk nogal wat voor betalen, ook al wordt het eigenlijk niet meer gebruikt. 

Vergeet niet om contact op te nemen met uw vorige hostingprovider om het hostingplan te annuleren zodra uw site operationeel is in de nieuwe omgeving. Noteer dit in het dagboek, want het is gemakkelijk te vergeten.

https://www.webhost4you.nl/goedkope-hosting/