5-S Webgids
Image default
Banen en opleidingen

Wil je Opleiding schoonheidsspecialiste volgen?

Voel jij je verantwoordelijk voor de uiterlijke verzorging van mensen? Dan is de opleiding schoonheidsspecialiste echt iets voor jou! Wil je schoonheidsspecialiste worden? Volg dan de opleiding tot schoonheidsspecialiste. In de deze opleiding schoonheidsspecialiste leer je de kneepjes van het vak en leer je hoe je klanten de juiste behandelingen kunt aanbieden.

Wat doe je als schoonheidsspecialiste?

Als schoonheidsspecialiste ben je bezig met de uiterlijke verzorging van klanten. Afhankelijk van de wensen van de klant zul je gelaatsbehandelingen uitvoeren, lichaamshaar verwijderen, masseren, wimpers en wenkbrauwen verven en nog veel meer. Natuurlijk geef je de klanten ook advies over het verzorgen van diverse huidproblemen. Vroeger werd een bezoek aan de schoonheidsspecialiste gezien als een bepaalde luxe. Maar de laatste opiniepeilingen tonen aan dat er een grote stijging is van het aantal bezoeken van zowel vrouwen als mannen aan de schoonheidsspecialiste. Ook in de economisch mindere tijden wil iedereen er uiteraard goed uit blijven zien.  Er goed verzorgt en daardoor beter uitzien vergroot immers iemands eigenwaarde en zelfvertrouwen naar de buitenwereld toe. De opleiding schoonheidsspecialiste is dan ook een investering, die snel is terugverdiend. Als schoonheidsspecialiste kan je aan de slag als zelfstandig ondernemer met een eigen salon, maar je kunt ook werken bij een wellness-centrum, bestaande schoonheidssalon of parfumeriezaken.

De opleiding schoonheidsspecialiste

De opleiding bestaat uit 40 praktijklessen en 30 theorielessen. Dit is verdeeld over 1 lesdag per week. Je dient regelmatig voor een model te zorgen en huiswerkopdrachten te maken. Je kan de opleiding schoonheidsspecialiste in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Den Haag volgen. De opleiding schoonheidsspecialiste wordt afgerond met een praktijkexamen. Bij een voldoende afronding ontvang je daarna een certificaat. Wacht niet langer en schrijf je nu in voor de opleiding schoonheidsspecialiste. Dit kun je doen door jezelf aan te melden via de website en het inschrijfformulier volledig in te vullen.