5-S Webgids
Bedrijven

Wil jij rijbewijs halen? De beste voorbereiding heb je met onderstaande tips!

Je rijbewijs halen brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Het OV ga je zeker niet missen. Ook heb je een stuk meer vrijheid, je hoeft je ouders niet meer te vragen of ze je ergens heen willen brengen. In Nederland willen de meeste mensen zo snel mogelijk hun rijbewijs halen. De meesten beginnen dan ook wanneer ze 16,5 zijn met rijles, zodat ze met 17 jaar al praktijkexamen kunnen doen. Je rijbewijs halen is duur. Vergelijk daarom de rijscholen bij jou in de buurt. Kijk naar wie het beste lespakket biedt en bij welke rijschool de meeste leerlingen de eerste keer slagen.

Voorbereiden op de theorie

Je bent ondertussen al een tijdje bezig met rijlessen. Dat is super fijn. Zo weet je het een en ander in de auto al te vinden. Voordat je een praktijkexamen mag doen, moet je een theorie-examen afleggen. Je mag dit examen doen vanaf 16 jaar. Op dit examen moet je laten zien dat je de verkeersregels kent, dat je het juiste verkeersinzicht hebt en laat je zien dat je gevaar herkent. Ofwel, je laat zien dat je veilig de weg op kunt.

Om de juiste voorbereiding te hebben op dit examen, moet je goed de theorie oefenen. Theorie oefenen kun je op verschillende manieren doen. Je kunt theorie oefenen door middel van een boek of je kunt online toetsen maken. Ook kun je op verschillende plaatsen dagcursussen volgen. De cursussen werken bij veel mensen echter niet, omdat alles er in korte tijd in wordt gestampt. Hierdoor ben je vaak een paar uur later alweer de helft vergeten.

Praktijklessen volgen

wanneer je je theorie hebt gehaald en genoeg rijlessen hebt gehad mag je op voor het praktijkexamen. In Nederland zijn 40 rijlessen het gemiddelde. Houd er dus rekening mee dat het wel een paar maanden kan duren voordat je op mag voor het examen. Je rij-instructeur bepaald of jij veilig kan rijden en klaar bent voor het praktijkexamen. 

https://theorie-oefenexamen.nl/

Gerelateerde artikelen

Acceptance and commitment therapy

Zonnepanelen kopen alphen aan den rijn

Dakdekker in Den Haag inschakelen