5-S Webgids
Beauty en verzorging

Zonnebrandcrème voor verschillende typen huid

Het nut van zonnebrandcrème is voor veel mensen wel bekend. Door een goede voorlichtingscampagne is het wel duidelijk dat het zeker in het voorjaar en de zomer het verstandig is om te smeren. De reden dat vooral de nadruk ligt op die twee seizoenen is aan de ene kant dat de kracht van de zon in die periode het sterkste is. Daarnaast is het ook zo dat we in de wintermaanden een bepaalde bruine kleur die ook bescherming biedt verliezen. Misschien heeft het ook wel te maken met het feit dat we na de winter weer graag naar buiten gaan. Heb je hulp nodig bij het vinden van de beste zonnebrand volgens een dermatoloog? Bekijk dit artikel. 

Waar moet je opletten bij het gebruik van zonnebrandcrème?

Deze vraag is misschien wel de belangrijkste vraag die je kunt stellen als het over zonnebrandcrème gaat. Want ook al weet iedereen hoe belangrijk zonnebrandcrème is, toch is het zo dat er vaak nog op een verkeerde manier gebruik wordt gemaakt van zonnebrand. Als eerste is een aandachtspunt het type huid wat iemand heeft. Een droge huid heeft een andere zonnebrandcrème nodig dan een vette huid. Als iemand een gevoelige huid heeft waarbij er last kan ontstaan bij het gebruik van de verschillende ingrediënten is het belangrijk om te kijken of die ingrediënten ook in de crème worden gebruikt.

Goed smeren

Naast het kijken naar je huidtype is het ook belangrijk om te weten hoe je daadwerkelijk je huid moet smeren. Te vaak wordt er gedacht dat het voldoende is om maar een keer per dag de crème aan te brengen. Of men smeert niet dik genoeg de zonnebrand op de huid. Ook als je de juiste zonnebrand voor je huid hebt, is het belangrijk om te weten hoe dik je de crème moet aanbrengen. Een goed advies is dat je het net zo dik aanbrengt als je bijvoorbeeld pindakaas op een boterham zal smeren. Daarnaast zijn alle dermatologen het met elkaar eens dat het belangrijk is om dit elke twee uur opnieuw te doen. Maar dit advies geldt ook als je uit het water komt. Zelfs als je kiest voor een zonnebrandcrème kiest die waterproof is.

Waarom is het zo belangrijk om de juiste zonnebrandcrème te kiezen?

Het wordt steeds duidelijker welke schade de zon kan aanbrengen aan de huid. Omdat er steeds minder roetdeeltjes in de lucht zitten door een verminderde uitstoot wordt de uv-straling ook niet gebroken. Hierdoor is het uiteindelijk zo dat de kans op schade door de zon steeds groter wordt. Met de juiste zonnebrandcrème kan je die schade dus verminderen. Lees deze artikelen over zonschade en bekijk zelf hoe je dit voor je eigen huid kan verminderen en misschien wel helemaal voorkomen. Maar vergeet ook niet dat zonlicht een belangrijke bron is voor vitamine D.

https://www.dr-jetskeultee.nl/

Gerelateerde artikelen

Houd je Huid Jong

Kleuranalyse? Iets voor jou?

Mogelijkheden voor een schoonheidsbehandeling in Apeldoorn