5-S Webgids
Image default
Bedrijven

3 manieren om schadelijke lichamelijke gezondheid te voorkomen door een slechte houding en hangdurig

Vroegere preventie is altijd beter dan spijt achteraf

Kantoormedewerkers zitten gemiddeld tien uur. Medische onderzoekers zijn al lang gealarmeerd over de gevaren van een slechte houding en langdurig zitten. Dit gaat gepaard met een significant hoger risico op hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes. Deze gewoonten veroorzaken niet alleen een slecht metabolisme, maar hebben ook invloed op zowel de mentale als de fysieke gezondheid, zoals stress, vermoeidheid en rugpijn die de arbeidsproductiviteit kunnen verminderen.

Een studie uit 2014, gepubliceerd in Health Psychology, toonde aan dat mensen die rechtop zitten de neiging hebben om hun zelfrespect, alertheid, humeur en initiatief te vergroten dan degenen die slungelig zijn. Er zijn minstens 3 manieren om een slechte houding te voorkomen en het zitten te verlengen.

Voorkomen van een slechte houding en langdurig zitten

Volg de volgende tips op:

  1. Maak een korte wandeling van vijf minuten nadat je dertig minuten hebt gezeten Hierdoor blijven uw lichaamsstofwisseling en spierfunctionaliteit normaal werken.
  2. Dankzij een zit-sta bureau kunt u doorwerken met behoud van uw gezondheid. De vuistregel is om in acht werkuren minimaal twee uur staand te werken.
  3. Correcte bureaustoel om een goede houding te behouden. Een hoogwaardige bureaustoel zorgt voor rechtop zitten en voorkomt een verkeerde zithouding.

Een hoogwaardige bureaustoel of zit-sta bureau kan prijzig zijn. Mauron biedt een tweedehands en gerenoveerd Nederlands topmerk Ahrend aan met een aantrekkelijke prijs en met diverse verbouwde kantoormeubelen.

Mauron

Mauron biedt een breed assortiment refurbished kantoormeubelen van Ahrend, een topmerk. Dit assortiment omvat Refurbished zit sta bureau en Refurbished bureaustoel. Een refurbished zit sta bureau is een in hoogte verstelbaar bureau dat geschikt is voor op kantoor of thuis. Mauron biedt ook verschillende merken goede refurbished bureaustoel aan met een scherpe prijs en vijf jaar garantie op stoelherstoffering.

Verdere informatie

Bezoek refurbished bureau of de website voor meer informatie over verschillende varianten refurbished bureau, refurbished kantoormeubelen en Mauron in meer detail.