5-S Webgids
Industrie

De 5 voordelen van een sealmachine

Een sealmachine, ook wel bekend als verpakkingsmachine of seal-apparaat, heeft tal van voordelen te bieden voor fabrieken, bedrijven en zzp’ers die veel en vaak materialen moeten inpakken. Sealmachines zorgen ervoor dat dozen, pallets en producten goed en stevig met folie omwikkeld kunnen worden, zodat ze stevig blijven en niet kunnen verschuiven. Maar een sealmachine heeft nog veel meer pluspunten dan alleen zorgen voor stevigheid. We hebben hier onder de vijf grootste plussen van een verpakkingsmachine voor je verzameld. Reden genoeg om er voor jouw bedrijf een of meer exemplaren van aan te schaffen.

 

1. Dozen en goederen bij elkaar houden

 

Zoals net gesteld, zorgen sealmachines ervoor dat goederen met plastic strak tegen elkaar vastgezet kunnen worden. Door bijvoorbeeld lichte dozen in te wikkelen in folie, blijven ze gemakkelijk stabiel op een pallet staan en vallen ze er bij het transport niet vanaf. Dit voorkomt dat de een chaos wordt in de vrachtwagen of de opslagloods.

 

2. Een goede bescherming

 

Naast het goed bij elkaar houden van doosmateriaal, producten en goederen, zorgen inpakmachines ervoor dat de ingepakte spullen beschermd worden. Je bent voortaan van eruit stekende dozen af, waardoor de vracht minder snel beschadigd. Verder beschermt de folie tegen allerlei andere soorten beschadigingen. Prettig is dat, als de levering goed wordt ingeseald, ook neerslag geen kans maakt om jouw goederen nat te maken.

 

3. Geschikt voor elke vorm

 

Het mooie van een sealmachine is in de derde plaats het feit dat deze geschikt is voor allerlei vormen en soorten materialen. Hoe bijzonder de vorm van jouw producten ook is, inpakmachines pakken echt alles in. Je kunt de machines dus voor elk soort verpakkingen en vormsoorten gebruiken.

 

4. Een machine met één formaat folie

 

Hoe groot het in te pakken object ook is, kies je voor het aanschaffen van foliemachines, dan heb je aan één formaat folie genoeg. De machine is zo in te stellen, dat hij ook op hoogte inpakt en net zoveel lagen folie aanbrengt als ingesteld is. Daarbij hoef je dus niet telkens van folieformaat te wisselen. Lekker gemakkelijk en praktisch dus. Ook bij het inkopen van folie scheelt het natuurlijk enorm dat je maar één type folierollen hoeft aan te schaffen. Hierdoor kan er groter en dus ook voordeliger folie besteld worden. Hoe ideaal is dat!

 

5. De snelheid van sealmachines

 

Ten slotte zijn sealmachines erg prettig omdat ze snel hun werk doen. Wil je snel een lading producten, een partij pallets met lichte dozen of iets anders in folie wikkelen, dan is dat met inpakmachines voor folie snel en goed geregeld. De in te pakken pallet, of foliewagen met lading wordt op een centrale plek in het midden van de machine gezet. Hierna begint een arm rondjes rond het in te pakken materiaal te draaien. Afhankelijk van de precieze instelling van de machines, beweegt de wikkelaar naar boven of naar onder. Zo wordt er in razend tempo ingepakt. Op het eind trek of snij je de folie los, waarbij bij een goede laag het niet nodig is om het uiteinde vast te maken. En klaar is Kees, zo snel gaat het!

https://www.idepack.nl/sealmachine/

Gerelateerde artikelen

Hoe monteer je een aambeeld op de juiste manier voor een veilige en efficiƫnte werkomgeving?

Gevaarlijke stoffen gebruiken

Zo bespaar je tijd als boer