5-S Webgids
Zakelijke dienstverlening

De waarheid over langzame en verstopte afvoeren

De waarheid over langzame en verstopte afvoeren

De verstopte afvoeren lijken altijd op ongelegen momenten op te duiken. Of ze stapelen zich in de loop van de tijd zo langzaam op dat we niet beseffen dat ze verstopt zijn totdat we tijdens een bui merken dat het waterpeil tot aan onze enkels staat.

Voordat u naar een afvoerreiniger grijpt, moet u er rekening mee houden dat de kans groot is dat het meer is dan alleen een verstopping. De meesten klompen zijn eigenlijk tekenen van een probleem met de riolering van uw huis. Als u zich op het grotere geheel concentreert, bespaart u op de lange termijn tijd en geld.

Waarom verstopte afvoeren er zijn? Verstopte afvoeren en leidingen zijn vaak het gevolg van afvalwater en vuil dat vastzit in de hoofdriolering van uw huis. Elk huishouden heeft een hoofdrioolleiding die water en afval naar het stadsriool transporteert. Dit omvat afval van gootstenen, douches, baden, toiletten, vaatwassers en wasmachines. Wanneer er problemen zijn met de hoofdleiding, heeft dit vaak gevolgen voor de riolering in uw hele huis.

Verstopte afvoeren en leidingen zijn het gevolg van een ophoping van afvalwater. Als een verstopping een leiding doet lekken, kan dit leiden tot waterschade tussen uw muren en zelfs de fundering van uw huis aantasten. Naast de eigendom risico’s en het ongemak, kunnen verstopte water en rioolleidingen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van uw gezin. Daaro  is het de moeite waard om een oplossing te overwegen, zelfs als het probleem zich in een vroeg stadium bevindt. Het wordt alleen maar erger.

Onder de problemen zijn:

Besmetting

De eerste keer dat water door de afvoer stroomt, is het al verontreinigd. Nadat het voor een langere periode heeft stilgestaan vanwege een verstopte leiding, wordt de vervuiling erger. Een verstopte toiletafvoer kan de meest ernstige zijn, omdat deze afvoeren broedplaatsen zijn voor verschillenden soorten bacteriën die tot ziekte kunnen leiden.

Zelf niet verontreinigd water kan gevaarlijk worden als het in uw waterleidingen stagneert. Bacteriën groeien als het water inactief is. Dit kan leiden tot ziekten die pijn op de borst, hoesten en kortademigheid veroorzaken.

Irritatie

Een verstopte afvoer kan bestaande gezondheidsproblemen verergeren. Mensen met astma kunnen bijvoorbeeld vaker aanvallen krijgen als ze in de buurt zijn van een verstopte rioolafvoer. Het tegenkomen van afvalwater kan ook huidirritatie veroorzaken en kan ernstig zijn voor mensen met gevoelige huidproblemen.

Vieze geuren

Het is geen geheim dat een verstopte rioolafvoer een zeer onaangename geur heeft, en dat alleen al kan verschillenden gezondheidsproblemen veroorzaken. Maar zelfs als de geur niet giftig is, kan blootstelling aan de geur stressvol zijn en angstgevoelens veroorzaken. Dit kan symptomen veroorzaken zoals hoofdpijn, vermoeidheid en prikkelbaarheid.

 

Wat u kunt doen aan een verstopte of trage afvoer?

Het is een goed begin om afvelproducten uit de buurt van afvoeren te houden. De meest voorkomende oorzaken van verstopte afvoeren zijn vet, haar, voedselverspilling, vrouwelijke producten en wattenstaafjes. Let ook op kattenbakvulling, tandzijde en luiers of vochtige doekjes (ook al beweren ze doorspoelbaar te zijn).

Verstopte afvoeren en leidingen verdienen inspectie, zelfs als het probleem net is opgedoken. De potentiële fysieke schade, besmetting en gezondheidsrisico’s zijn te groot. Als u last heeft van verstopte of trage afvoeren, moet u dit zo snel mogelijk verhelpen. Het zal alleen maar erger worden. – Spoed loodgieter

https://spoed-loodgieter24.nl/

Gerelateerde artikelen

Voor een professionele accountant schakel je dit kantoor in Amsterdam-Zuidoost in

Een incassobureau in Barneveld zonder kosten

Waarom Is Het Belangrijk Om Een ZZP boekhoudprogramma te gebruiken voor de boekhouder