5-S Webgids
Image default
Zorg

Pijn laten weggaan door fysiotherapie behandelingen

Chronische pijn, vooral in de rug en het hoofd, plaagt een groot deel van de bevolking. Deze pijnlijke aandoening kan terug te voeren zijn op een blessure of op een ziekte. Wat de oorzaak ook is, de angst die het met zich meebrengt kan ervoor zorgen dat men bijna alles doet om verlichting en troost te krijgen.

Individuen die lijden aan deze terugkerende kwaal raadplegen meestal artsen voor manieren om de kwellende pijn die ze voelen te verlichten. Ze ondergaan vaak een procedure die een reeks tests omvat om de reden van de pijnlijke aandoening vast te stellen en natuurlijk het voorschrijven van hulpmiddellen die door de patiënt moeten worden genomen. De meeste van de voorgeschreven hulpmiddelen kunnen wonderen doen bij het blokkeren van de pijn. Ga bijvoorbeeld eerst eens op zoek naar mogelijkheden in de buurt, woon je bijvoorbeeld in eindhoven? Zoek dan eerst eens op fysiotherapie Eindhoven Woensel om te bekijken wat voor fysiotherapie praktijken er allemaal beschikbaar zijn in de regio. Hulpmiddellen hebben vaak nare bijwerkingen.

Helaas hebben deze hulpmiddelen ook bijwerkingen. De gevolgen kunnen zijn in de vorm van beschadigingen in de organen zoals de lever en de nieren, of het kan een verslaving zijn. Antipijnmedicatie zoals Vicodin helpt de schrijnende toestand van de patiënt te verlichten, maar is ook vatbaar voor misbruik. Een individu kan afhankelijk worden van deze anti-pijn hulpmiddellen, wat de zaak nog erger maakt. Dit heeft artsen ertoe aangezet om een combinatie van hulpmiddellen en het gebruik van fysiotherapie te onderschrijven om het probleem van het omgaan met pijn tegen te gaan.

Steeds meer fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het verhelpen van pijn

Dit heeft geleid tot een groei van het aantal pijnbestrijdingsklinieken. Aan chronische pijnpatiënten is een optie gegeven. Fysiotherapie biedt alternatieve manieren om met pijn om te gaan en patiënten krijgen de keuze om met de situatie om te gaan zonder de bijwerkingen van anti-pijnhulpmiddellen.

De fysiotherapeutische methoden die in de pijnmanagement worden toegepast zijn zeer gevarieerd, maar de educatiecomponent is altijd inbegrepen. Patiënten worden niet alleen vertrouwd gemaakt met technieken om met pijn om te gaan, maar ook met het voorkomen van pijn door bepaalde veranderingen in de levensstijl.

De meeste mensen die lijden aan chronische pijn, met uitzondering van degenen wier toestand het gevolg is van verwondingen en ziekte, kunnen hun situatie wijten aan inactiviteit, stress of een slechte lichaamshouding. Zo kan een wijziging worden aangebracht in hun dieet door de juiste voeding in de onderwijsfase van het behandelingsprogramma op te nemen. Oefeningen die het lichaam versterken, vooral de kernspieren, worden ook geïntegreerd. Dit zal een goede houding bevorderen die nodig is om chronische pijnklachten te voorkomen.

Behandelingen in het water komen steeds vaker voor bij fysiotherapie praktijken

Hydrotherapie, een andere methode die in de fysiotherapie wordt gebruikt, is iets gemakkelijker voor het lichaam en biedt toch hetzelfde positieve resultaat. Whirlpoolbehandelingen en warme en koude behandelingen zijn sterk gerelateerd aan hydrotherapie. Deze methoden zijn vooral goed voor patiënten met spier- en skeletaandoeningen. Echografie en elektrische stimulatie zijn ook effectief bij het verlichten van de pijn bij bepaalde aandoeningen. Het gebruik van myotherapie kan ook helpen bij de pijnbestrijding.

Effectieve pijnmanagement houdt in dat de fysiotherapeut en de patiënt zich gezamenlijk inspannen. Andere artsen spelen een integrale rol in het pijnmanagementprogramma, maar de fysiotherapeut werkt voor langere tijd samen met de patiënt. De pijnverlichting die de fysiotherapie teweegbrengt is misschien niet zo direct als bij de inname van eventuele orale hulpmiddellen , maar het effect is blijvend. Het behandelt alleen het symptoom, maar het pakt de oorzaak van de pijn aan.

https://www.cbtfysio.nl/uploads/qNm5R9IF/Ademenontspanningstherapie.pdf