5-S Webgids
Huishoudelijk

Reparatie en installatie sanitair: tips van de loodgieter

 

Slimme huiseigenaren zullen er zelf alles aan doen om hun sanitair te verbeteren en zullen minder vaak geneigd zijn een loodgieter te bellen. Loodgieter Amstelveen heeft daarom ook zo zijn eigen vakkennis die de gemiddelde doe-het-zelver niet heeft. Er zullen dingen zijn die u zelf waarschijnlijk al weet, maar sommige reparaties(geheimen) zal Loodgietersbedrijf Amstelveen zich nooit over uit laten.

Hoewel kennis macht is, betekent niet dat we dingen vooraf niet willen vertellen. Er zijn dingen of apparatuur waar alleen een loodgieter vakbekwaam en gecertificeerd voor is om te installeren of aan te werken. Dit heeft puur met veiligheid te maken. Hier volgen een aantal tips die zorgen dat de loodgieter voorlopig even weg kan blijven.

Bescherm uw leidingen

Hiermee voorkomt u lekkages. Een lekkende leiding veroorzaakt niet alleen materiële schade, maar zorgt ook voor een enorme waterrekening. De kunst is te weten waar u op moet letten als een leiding lekt. Dikwijls is het niet een-twee-drie duidelijk waar het lek zit. Meestal zijn het de koppelingen tussen de leidingen die lekken, let dan ook op:

 • Vloerdelen die nat zijn;
 • Waterkringen op het plafond;
 • Schimmelvorming op muren en vloeren;
 • Vloerdelen die inzakken als je er op staat;
 • Vochtige grond rond de woning.

Een hoge waterrekening, minder waterdruk zijn allemaal tekenen dat er iets mis is. Maak het gebied onder de gootsteen vrij en kijk af daar niets lekt. Om dit soort ellende te voorkomen is het best dat leidingen vooraf geïsoleerd worden. Werk preventief, vooral als de leidingen elke winter blootstaan aan de kou. Gebruik leidingisolatie, deze zijn er in twee typen, met of zonder afsluit plakstrip. Zo houdt u ze warm voor de winter.

Leeg externe leidingen bij kou

Wanneer de temperaturen afnemen of voor als u op vakantie gaat, sluit dan alle leidingen die naar buiten gaan af via een kraan binnen en laadt de rest buiten leeglopen. Heeft u een kraan aan de buitenkant van de woning, dan kan deze kapot vriezen. Vervang deze door een vorstbestendige muurkraan. Wij van Loodgietersbedrijf Amstelveen komen deze van harte bij u installeren.

Uw kelder loopt vol

Woont u in een gebied van Nederland waar zodra het hard regent de boel blank staat, dan zult uw kelder regelmatig onderlopen. Tegenwoordig zijn alle straten dicht geasfalteerd en kan het water alleen weglopen via de daarvoor bestemde putten. Heeft u een kelder of bergruimte beneden straatniveau dan kan het gebeuren dat deze met een goede plensbui volloopt.

Laat door Loodgieter Amstelveen een dompelpomp installeren, zodat u verzekerd bent bij een overstroming in de kelder dat het water netjes afgevoerd wordt. Zonder dompelpomp beneden uw woning komt er water te staan wat leidt tot schimmelgroei. Heeft u al een dompelpomp controleer deze dan regelmatig.

 • Maak om de 3 maanden het inlaatrooster schoon;
 • Controleer of de pomp nog goed is aangesloten;
 • Controleer de vlotter, zodat de pomp nog start.

Is het geheel aan vervanging toe dan staan wij van Loodgieter Amstelveen direct voor u klaar. Wij besteden er extra aandacht aan de situatie, zodat u de beste kwaliteit pomp krijgt.

Breng uw gezin bij dat niet alles door het toilet kan

Er is geen betere manier om een verstopping te voorkomen dan door aan te geven wat wel door een toilet kan en wat niet. Maak een lijst van items en heb het erover met ieder familielid. Gemakzucht is vaak het probleem. Hieronder een aantal dingen die toch echt niet doorgetrokken mogen worden.

 • Maandverband/tampons
 • Speelgoed
 • Braadvet
 • Papieren schoonmaakdoekjes

Kleine kinderen proberen van alles en zijn in staat om complete toiletrollen in de wc-pot te stoppen. Heeft u van de kleine ontdekkingsreizigers thuis rondlopen, overweeg dan om op de wc-bril een vergrendeling te plaatsen. Er zijn genoeg eenvoudige gadgets in de handel die u een hoop ellende besparen. Mocht er toch onverhoopt een verstopping zijn dan staan wij van Loodgietersbedrijf Amstelveen 24/7 voor u klaar.

https://loodgieter-amstelveen.nu/

Gerelateerde artikelen

Voor iedereen een warme douche dankzij een elektrische boiler van 200 liter.

De kunst van het telen en oogsten van suikerrietproducten

Badkamer, keuken of toilet renoveren?