5-S Webgids
Image default
Hobby en vrije tijd

Rubberboten zijn geschikt voor iedereen

Of u nu net begint of jarenlang op het water hebt doorgebracht, als u van varen houdt zal er waarschijnlijk een tijd komen dat u begint te dromen over het kopen van een eigen boot. Hoewel het bezit van boten een grote investering kan zijn, zijn moderne rubberboten een uitstekende en kostenefficiënte optie voor de liefhebber.  Rubberboten zijn veelzijdige, betrouwbare boten en worden steeds populairder. Daarnaast hebben rubberboten veel voordelen.

Hoe werken rubberboten?

rubberboten ofwel opblaasboten verschillen van andere boten doordat ze flexibele buizen gebruiken voor het drijfvermogen rond de zijkanten en een stevige of flexibele basis ertussen. De buizen zijn gevuld met gas onder druk, waardoor de boot te allen tijde blijft drijven en het erg moeilijk wordt om met een rubberboot te zinken. Rubberboten zijn er in verschillende soorten en maten, van kleine oprolbare rubberboten tot full size harde boten gemaakt van aluminium en glasvezel. Hier zijn vijf redenen waarom een rubberboot kopen het waard is:

Kosten: Rubberboten zijn niet alleen goedkoper om te kopen dan andere boten, de onderhoudskosten liggen ook veel lager en ze gebruiken niet zoveel brandstof als vele andere boten.

Stabiliteit: Een rubberboot is zeer stabiel. Omdat ze plat op het wateroppervlak liggen behouden ze hun stabiliteit, zelfs bij hoge snelheden.

Duurzaamheid: Als u geld aan een boot gaat uitgeven, wilt u niet dat er na een paar maanden eentje uit elkaar valt. Omdat ze werken in vaak barre omstandigheden, worden rubberboten gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit en worden ze streng gecontroleerd op kwaliteit voordat ze kunnen worden verkocht.

Veelzijdigheid: De meeste boten die u kunt kopen, zijn ontworpen om een ​​enkele functie te vervullen, maar opblaasbare boten zijn zeer veelzijdig en kunnen zonder problemen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Als u op zoek bent naar een boot die u kunt gebruiken om te vissen, peddelen, cruisen, als tender of zelfs als reddingsboot bijvoorbeeld: dan is een rubberboot perfect voor u!

Draagbaarheid: Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste factoren die rubberboten onderscheidt van de rest. Omdat u ze kunt laten leeglopen voor transport en opslag, nemen ze minder ruimte in beslag en is het veel gemakkelijker om ze van plaats naar plaats te krijgen zonder dat u een trailer nodig heeft!

Vergeet de buitenboordmotor niet!

Buitenboordmotoren zijn essentieel voor het varen, want zonder buitenboordmotor komt u nergens! Doordat de buitenboordmotor aan de achterkant van uw boot wordt bevestigd ontstaat er bij het starten een voorwaartse stuwing waardoor de boot vooruit gaat. In veel gevallen is de motor al bij de boot inbegrepen, maar soms moet u deze er nog los bij kopen. Buitenboordmotoren zijn er in veel verschillende soorten en maten en hebben ieder hun eigen eigenschappen. Daar doet u er verstandig aan uzelf goed te laten informeren voordat u er eentje koopt.

Waar koopt u een rubberboot?

Rubberboten kunt u zelf online tweedehands kopen of splinternieuw bij een watersportzaak bij u in de omgeving. Wist u dat deze watersportzaken vaak ook veel tweedehands boten hebben staan? Deze boten zijn vaak al nagekeken en de specialisten in de zaak kunnen u precies vertellen welke boot het beste bij uw wensen past.