5-S Webgids
Image default
Gezondheid

Tandartspraktijk in Amsterdam: hier let je op

Een tandarts kiezen lijkt misschien triviaal maar het goed om op een aantal zaken te letten voordat je een beslissing maakt. Het gaat ten slotte om je tanden en veel mensen blijven jaren, of zelfs hun hele leven bij dezelfde tandarts. Met de tips uit dit artikel help je het aanbod te filteren op de eigenschappen die jij belangrijk vindt.

Aandachtspunten bij een tandartspraktijk

Je gaat meestal twee keer per jaar op controle bij de tandarts. Meestal doet de tandarts dan niet meer dan een gebitscontrole en verwijdert hij eventueel tandsteen. Vind de tandarts iets dat moet gebeuren tijdens deze controle dan moet je vaak een nieuwe afspraak maken. Om bijvoorbeeld een gaatje te laten vullen of een wortelkanaalbehandeling. Dan is het prettig wanneer je tandarts enigszins bij je in de buurt zit.

Daarnaast wil je voor zoveel mogelijk behandelingen bij je eigen tandartspraktijk in Amsterdam terecht nietwaar? Kies daarom voor een praktijk waar meerdere specialisten werkzaam zijn. Omdat je vaak voor lange tijd bij dezelfde tandarts blijft, en je tanden gedurende je leven verschillende soorten mondzorg nodig hebben, is het prettig wanneer je in ieder geval bij je tandarts terecht kunt voor:

  • Vullingen & (Invisalign) beugels
  • Wortelkanaalbehandelingen
  • Implantaten & kunstgebitten
  • Gebitsreiniging

Vergeet je verzekering niet!

Wanneer je naar de tandarts in Amsterdam gaat kost dit natuurlijk geld. In tegenstelling tot reguliere zorg, bijvoorbeeld wanneer je in het ziekenhuis moet worden opgenomen of een recept ophaalt bij de huisarts, wordt de tandarts niet vanuit de basisverzekering vergoed. Je kunt hier wel een aanvullende verzekering voor afsluiten. Bedenk je wel dat de meeste tandheelkunde in Amsterdam-Oost, op de controles na, niet volledig vergoed worden en je vaak een eigen bijdrage moet betalen. Let op, dit is iets anders als het eigen risico!