5-S Webgids
Image default
Huishoudelijk

De kunst van het telen en oogsten van suikerrietproducten

Suikerrietproducten worden 

Suikerrietproducten worden met de hand geoogst, zonder het gebruik van machines, met behulp van een rietsnijder. Deze stekken zijn meestal een halve meter tot anderhalve meter lang en hebben meestal veel toppen die op hun oppervlak groeien. Bij het planten in rijen in voren, sturen ze binnen een paar dagen stengels op, die nieuwe scheuten worden die de rietrijen omhoog schieten.

 

Rietproducten bevatten grote hoeveelheden zetmeel, waardoor het een goede smaak heeft. De producten kunnen worden gebruikt voor het maken van dranken zoals limonade, sorbet en andere smoothies. Ze kunnen ook rauw worden gegeten of tot bloem worden vermalen en aan het voedsel worden toegevoegd. Dit helpt bij het verzoeten van bepaalde voedingsmiddelen, zoals ijsjes, pudding, koekjes en snoep.

 

Suikerriet wordt met de hand verbouwd in landen als India, Maleisië en de Filippijnen. Ze worden meestal gekweekt in droge, open velden en de meeste plantages bevinden zich rond de evenaar. De meeste plantages zijn te vinden in het zuidelijke deel van de wereld, waar het een grotere kans heeft om te worden gebruikt om producten te maken die goed smaken.

 

Omdat suikerriet veel afval produceert, wordt het na het oogstseizoen van een veld geoogst. In sommige landen wordt het riet eens in de drie jaar geoogst. De meeste mensen planten thuis hun eigen suikerriet. Je hebt een goede snoeischaar nodig, een tuinslang, een troffel en wat kunstmest. Mogelijk hebt u ook wat kalk, zand en steenslag nodig, afhankelijk van het soort verzorging dat u kiest.

 

Ten eerste moet de grond worden ingezaaid met grove grond. De ruimte tussen de rijen moet ongeveer een meter tot een halve meter diep zijn. De grond moet goed worden gecomposteerd, want wanneer de stekken worden verwijderd, halen ze alle voedingsstoffen uit de grond, dus de voedingsstoffen moeten voor het planten aan de grond worden bijgevuld.

 

Nadat de rijen zijn geplant, snijdt u de stok tussen de rijen door en plaatst u de stok in bakken om in te groeien. Plant de stekken niet te dicht bij elkaar; hierdoor krijgen de planten niet genoeg zonlicht om te groeien en een gezond gewas te produceren. Houd de container op een afstand van het huis, op een afstand van minimaal twee meter. om mieren te ontmoedigen om de stok te beschadigen. Als u stekken kweekt voor gebruik in uw eigen achtertuin, moet u deze regelmatig water geven. Houd de containers vochtig maar niet nat en houd ze dicht bij de grond om te voorkomen dat ze gaan rotten. van de zon, wind, te veel water geven of te veel regen.

Organicwareshop.nl

https://www.organicwareshop.nl/suikerriet1.html