5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Veilig werken op kantoor

Hoe kunnen we veilig werken op kantoor?

De meeste van ons werken thuis, maar een groot deel van de beroepsbevolking in Nederland kan niet thuiswerken. Denk hierbij aan productiemedewerkers of aan vrachtwagenchauffeurs. Deze moeten wel naar kantoor komen. Maar hoe kunnen deze medewerkers veilig op kantoor werken tijdens deze coronacrisis?

 

Aandachtspunten om veilig op kantoor te kunnen werken

–          Duidelijke communicatie

–          Herinrichting kantoor

–          Goede hygiënemaatregelen

 

Stap 1. Duidelijke communicatie

Naast nationale en regionale maatregelen rondom corona, nemen veel organisaties nog extra maatregelen. Communiceer duidelijk welke maatregelen jullie als organisatie nemen. Doe dit regelmatig. Zo ook als de maatregelen vanuit de overheid veranderen. Voor medewerkers en bezoekers moeten de maatregelen duidelijk zijn. Denk hierbij aan het communiceren van de 5W’s en 1H: wie, wat, wanneer, hoe, waarom en waar.

 

Stap 2. Herinrichting kantoor

De 1,5 meter samenleving is nog lang niet weg. Kantoren moeten daarom worden aangepast. Dit betekent niet alleen een herinrichting van de werkplekken, maar ook verplaatsingsruimtes. Zorg voor een duidelijke looproute en informatie hoeveel mensen aanwezig mogen zijn in kantines, vergaderruimtes en in de lift.

 

Stap 3. Goede hygiënemaatregelen

Tot slot is het belangrijk om een schone werkomgeving te garanderen. Dit betekent regelmatig de werkplek, werkplekapparatuur en publieke ruimtes schoonmaken. Het zelf schoonmaken van de werkplek geeft de medewerker een veilig gevoel. U kunt daarom ook ervoor kiezen om de werkplek door een professionele organisatie periodiek te laten reinigen en uw collega’s te faciliteren met professionele reinigingsdoekjes, waarmee zij dagelijks de werkplek zelf kunnen schoonmaken.

 

Professioneel kantoor schoonmaken

THP Clean Office is gespecialiseerd in professionele dienstverlening. Als een van de merken van THP Clean Professionals (www.thp.nl) reinigt THP Clean Office een paar keer per jaar grondig de werkplek. Hierbij ligt de focus op het specialistisch reinigen van de werkplekapparatuur, het bureau en de bureaustoel. Ook worden professionele reinigingsdoekjes en communicatiemiddelen gefaciliteerd om medewerkers te betrekken bij het schoonmaakproces. Zo is iedereen happy met een schone werkplek.

Kijk voor meer informatie op www.cleanoffice.nl

https://cleanoffice.nl/