5-S Webgids
Image default
Hobby en vrije tijd

Pandemic spel

Pandemic is een van de trending bordspellen series van dit moment. Het Pandemic spel draait om het scenario dat er meerdere virussen zich op de wereld in rap tempo verspreiden. Samen met je medespelers ga je er voor zorgen dat je het virus tegenhoudt en uiteindelijk uitroeit. Het spel is sowieso al een van de populairdere bordspellen, en vooral door de komst van het Coronavirus is dit in een stroom versnelling geraakt! 

Er zijn verschillende delen die zijn uitgebracht en daarbij ook enkele uitbreidingen zodat je nooit uitgespeeld raakt.

In essentie zijn er enkele dingen die in elk deel terugkomen. Dit zijn het verhaal; dus het verdrijven van de virussen en de samenwerking tussen de spelers. Elke speler heeft een rol die speciale handelingen kan uitvoeren, ook is het handig als de rollen van de spelers op elkaar afgestemd zijn. Samenwerking is in dit spel dan ook van heel groot belang. Als er niet wordt samengewerkt kun je er eigenlijk wel van uit gaan dat jullie gaan verliezen.

 

Pandemic basis versie

Het eerste deel en tevens ook het meest toegankelijke deel is de basis versie van Pandemic. Hierin kiezen spelers elk een van de vijf beschikbare rollen en worden er virusstenen op de wereld geplaatst die vervolgens weer door de spelers bestreden moeten worden. Na de basisversie zijn er ook enkele uitbreidingen gekomen zoals In het lab en Extreem gevaar.

 

Pandemic Legacy serie

Na de basis versie zijn de uitgevers gekomen met de Pandemic Legacy serie. Wat bijzonder en anders is aan deze serie is dat niet elk spel op zich staat. Dit houdt in dat de beslissingen die je in de eerste keer dat je het spel speelt maakt, van invloed zijn op de volgende spellen die je gaat spelen. Wat hierin ook mooi is, is dat jouw groep weer andere dingen in het spel meemaakt dan een andere groep spelers. Het is ook wat meer een story mode.

Kortom, Pandemic is een hele leuke bordspellenserie om te spelen met een groep vrienden. Je speelt het spel met elkaar in plaats van tegen elkaar, wat op zijn beurt ook weer zijn spanningen kan geven!

https://www.bordspellenstore.nl/product-categorie/bordspellen/pandemic/