5-S Webgids
Rechten

Vier Veelvoorkomende Schadeposten Bij Letsel

 

Veel letselschade slachtoffers vragen zich af welke schadeposten er nou precies allemaal geclaimd kunnen worden bij de tegenpartij. In dit artikel laten wij 4 schadeposten praktijk voorbeelden zien.

 

#1. Inkomstenverlies

Het kan voorkomen dat een ongeval ervoor zorgt dat je niet meer kunt deelnemen aan de arbeidsmarkt. Met andere woorden, het ongeval heeft er voor gezorgd dat je arbeidsongeschikt bent verklaard.

 

Uiteraard zal dit ontzettend grote financiele gevolgen met zich mee brengen, omdat je een deel van je inkomsten zult gaan missen. Zo brengen de meeste werknemers het loon terug naar bijvoorbeeld 70% van het laatstverdiende loon.

 

Het is dus belangrijk om inkomstenverlies goed in kaart te brengen en te kijken wat je precies mist als gevolg van het opgelopen letsel.

 

#2. Medische Kosten

Medische kosten kunnen vaak behoorlijk oplopen indien ze niet vergoed worden door de ziektekostenverzekeraar. 

 

Zo kun je bijvoorbeeld onder behandeling zijn bij een psycholoog, wat niet geheel gedekt is door je verzekeraar. Dit kan al snel oplopen, vandaar dat het meegenomen moet worden in de claim.

 

Het is belangrijk om alle medische kosten die bij jouw letsel komen kijken goed in kaart te brengen, zodat deze verhaald kunnen worden bij de desbetreffende partij.

 

#3. Huishoudelijke Hulp

Een ongeval kan een grote impact hebben, waardoor je wellicht niet meer zelf in staat bent om huishoudelijke taken uit te voeren. Zo kan het zijn dat nu iemand anders voor je moet schoonmaken, die daarvoor een vergoeding krijgt.

 

Dat betekend dat je vanwege het ongeval niet meer zelf kunt schoonmaken, en vervolgens iemand moet vergoeden om deze werkzaamheden alsnog uit te voeren.

 

Dit is ook één van de vele schadeposten die mee genomen moeten worden in de claim. 

#4. Vervoerskosten

Waarschijnlijk moet je vanwege het opgelopen letsel vaak langs een medisch expert of letselschade specialist. Dit zorgt uiteraard voor extra kosten op het gebied van brandstof voor je voertuig.

 

De extra kosten die je uitgeeft aan brandstof zijn allemaal te verhalen bij de tegenpartij. Dit is vanwege het feit dat je door het ongeval bij deze partijen langs moet komen.

 

Daarom is het ook belangrijk om alle gereden kilometers voor ziekenhuisbezoeken, advocaten of wat dan ook goed bij te houden. Zo kunt je letselschade specialist deze kostenpost meenemen in de claim.

 

Conclusie

Zoals je kunt zien komen er veel soorten schadeposten bij als slachtoffer van letselschade. Wees er daarom bewust van welke soort kosten je maakt en hou alles zo goed mogelijk bij.

 

Wij raden ten aller tijden aan om een juridisch expert in te schakelen indien je slachtoffer bent geworden van een ongeval. Een expert zoals Stiptletselschade.nl kan je erbij helpen om het desbetreffende bedrag te claimen bij de andere partij.