5-S Webgids
Image default
Rechten

Wat moet u doen bij letselschade in Rotterdam of Amsterdam?

Als u letselschade in Rotterdam of Amsterdam heeft opgelopen, heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Letselschade kan zowel fysiek, psychisch als financieel zijn. Afhankelijk van het soort schade, of de ernst van de verwonding die u heeft opgelopen, zal de verzekeraar u meestal een aanbod doen. Maar hoe weet u of de vergoeding die u wordt geboden redelijk is? En haalt u wel het meeste uit de situatie? Een letselschadeadvocaat van Trias Legal helpt u graag om dat voor u uit te zoeken.

Heeft u letselschade in Amsterdam of Rotterdam opgelopen?

Letselschade in Rotterdam of Amsterdam: het zijn vrij brede begrippen. Wat verstaan we precies onder letselschade? En op wat voor vergoeding heeft u recht, als u hiermee te maken krijgt?

Financiële schade

Als u slachtoffer wordt van letselschade, zijn daar vaak veel kosten aan verbonden. Wat het ongeval ook precies inhoudt, de schade die u heeft opgelopen is vaak in geld uit te drukken. Daarbij kunt u denken aan medische kosten, maar ook aan kosten voor hulp, aan misgelopen inkomsten en aan spullen die zijn beschadigd. Al deze kostenposten vallen in principe onder letselschade en kunt u vaak (gedeeltelijk) claimen bij uw verzekeraar.

Emotionele schade

Vaak is letselschade niet alleen materieel. Naast materiële schade loopt u bij een ongeval namelijk ook vaak schade op die moeilijk te zien of te meten valt. Dit noemen we immateriële of psychische schade. Na een ongeval zit misschien minder goed in uw vel, voelt zich depressief of ervaart het leven als minder zinvol en vreugdevol. Ook hierdoor heeft u vaak recht op een vergoeding, als u in redelijkheid duidelijk kunt maken hoe erg de emotionele schade is.

Een letselschadeadvocaat helpt u met uw claim

Wie te maken krijgt met letselschade in Amsterdam of Rotterdam, doet er verstandig aan om advies van een advocaat te vragen. Die kan u helpen om te bepalen hoe de schade die u heeft geleden vastgesteld kan worden en om de vergoeding te krijgen waar u recht op heeft. Neem geen genoegen met het eerste aanbod van een verzekeraar: schakel een specialist in.