5-S Webgids
Image default
Telefonie

De nieuwe Iphone X

Apple heeft de 10 jarige jubileum van de iPhoneingeluidt met een speciale telefoon genaamd: iPhone X. De aankondiging is gemaakt op een evenement op de Apple Campus in het Steve Jobs Theatre van Tim Cook, die zei: “Het is echt geweldig hoeveel impact de iPhone  heeft op de wereld elke dag. “De iPhone X is al vele maanden een gerucht, en nu zijn alle officiële details onthuld.

Vooruitgang

Cook zei dat de nieuwe iPhone de vooruitgang was sinds de oorspronkelijke iPhone. De Iphone X kreeg niet de naam: Iphone 10, zoals gebruikelijk zou zijn geweest, en het scherm neemt het hele frontpaneel van de telefoon op. Het is gemaakt van roestvrij staal, met glas op het achterpaneel. Het is water- en stofbestendig, en leverbaar in grijs en zilver. U kunt onze iPhone X specs hier lezen.

Het scherm

Het OLED display – de eerste in een iPhone – heet de Super Retina Display, en is 5,8 inch, met een resolutie van 2.436 x 1.125 pixels. Apple zegt dat het problemen heeft opgeost met de helderheid en de nauwkeurigheid van de kleuren die in het verleden OLED-schermen hebben geteisterd, en heeft Dolby Vision en HDR10-ondersteuning toegevoegd voor het glad afspelen van video’s. Het bevat ook een TrueTone dynamische witbalans aanpassing, een functie die ook gezien wordt op de 10,5 inch iPad Pro, en de nieuwe iPhone 8 modellen. Het apparaat is ontworpen om intuïtief te gebruiken, ondanks het feit dat er geen knop aan de voorzijde is, vanwege de grootte van het scherm. Je moet swipen om naar het startscherm te komen, of gewoon op het scherm tikken om hem te ontwaken. Deze gebaren werken over het gehele besturingssysteem, voor multi-tasking, en om apps te verlaten. Siri wordt nog steeds geactiveerd door middel van de stem, of door de kantknop te gebruiken. Een dubbele tik op de slaap en wake-toets van de zijkant activeert Apple Pay.

Face ID

Om de iPhone X zonder een home-knop te ontgrendelen, heeft Apple gezichtsherkenning geïntroduceerd, die Face-ID heet. Het werkt met behulp van het TrueDepth-camerasysteem, verborgen in de hoek bovenaan het scherm. Kijk naar de telefoon en geef het gezicht aan, zodat een u infraroodcamera kunt herkennen. Het werkt zelfs in het donker. Met behulp van de A11 Bionic-chip wordt het beeld snel verwerkt, en is speciaal gebouwd om de vorm en de contouren van je gezicht wiskundig te plannen. Apple beweert dat het het herkennen niet in de war raakt door kapsels, het dragen van een hoed ​​of als je besluit om een ​​baard te laten groeien. Niet alleen dat, maar volgens Apple, kan de iPhone je gezicht herkennen door de meeste zonnebrillen, zolang ze voldoende infrarood licht doorlaten. De gezichtsgegevens worden opgeslagen in de veilige geheugen in de A11 Bionic-chip. Maak je geen zorgen dat het minder veilig is dan andere biometrische systemen. Het is het niet, zegt Apple. De kans dat iemand anders anders dan u ontgrendelt met Touch ID, is 1 op 50.000, maar voor Face ID is het een op een miljoen. Voor Apple Pay moet u naar de telefoon kijken wanneer u gaat betalen, en het werkt met bestaande apps die Touch ID gebruiken voor verificatie. Bovendien heeft Apple een aantal softwarebescherming geïnstalleerd tegen mensen die je telefoon stelen en gewoon op je gezicht houden om het te ontgrendelen. Om te beginnen, als je niet staart op de telefoon zelf, zal het niet ontgrendelen. Bovendien, als u de knoppen op beide randen van de telefoon grijpt, wordt de gezichtsherkenning tijdelijk uitgeschakeld.

Camera

De camera van de iPhone X is uitgerust met een 12-megapixel achtercamera met dubbele lens, en optische beeldstabilisatie. De voor camera van 7 megapixels ondersteunt nu Portretmodus en heeft automatische beeldstabilisatie en belichtingsregeling. Apple’s nieuwe beeldsignaalverwerker biedt geavanceerde pixelverwerking en een nieuw kleurenfilter. Beide camera’s maken gebruik van het nieuwe Natural Lighting-effect dat op de iPhone 8 is geïntroduceerd, en de nieuwe verbeterde realiteitskenmerken. Video is ook verbeterd met 4K resolutie films op 60fps nu mogelijk, plus slow motion video bij 240fps. 

De prijs

Geruchten vermelden dat de prijs van iPhone X op 1.000 dollar werd geschat, en dat bleek correct te zijn. Het zal beschikbaar zijn in 64GB of 256 GB. Vaak is een Iphone voordeliger aan te schaffen in combinatie met accessoires, zoals een Apple watch bandje