5-S Webgids
Gezondheid

https://www.fysiotherapievandervegt.nl

Fysiotherapie bij hardloopblessures

Hardlopen is een populaire vorm van sport en beweging die door veel mensen wordt beoefend. Helaas kan het ook leiden tot verschillende blessures, variërend van kleine irritaties tot ernstige blessures die operatieve ingrepen vereisen. Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen bij het herstel en het voorkomen van hardloopblessures.

Een veelvoorkomende blessure bij hardlopen is de ‘runner’s knee’. Dit is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen die pijn veroorzaken aan de voorkant van de knie. Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van de pijn en het verbeteren van de mobiliteit van de knie. Door middel van oefeningen en mobilisatietechnieken kan de fysiotherapeut de spieren en pezen rondom de knie versterken en flexibiliteit vergroten. Dit kan helpen om de belasting op de knie te verminderen en de kans op verdere blessures te verminderen.

Een andere veelvoorkomende blessure bij hardlopen is shin splints, pijnlijke scheenbenen. Dit kan worden veroorzaakt door overmatig gebruik van de spieren rond het scheenbeen of door verkeerde loopschoenen. Fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van de biomechanica van de voeten en benen, en de spieren en pezen rond het scheenbeen te versterken. Dit kan de pijn verminderen en de kans op herhaling verminderen.

Fysiotherapie kan ook helpen bij het herstel van spierblessures, zoals verrekkingen of spiertranen. Door middel van oefeningen, massage en mobilisatie kan de fysiotherapeut de spieren helpen genezen en de kracht en flexibiliteit ervan verbeteren. Dit kan het herstel versnellen en het risico op herhaling verminderen.

Tot slot kan fysiotherapie ook helpen bij het voorkomen van blessures. Door middel van een grondige evaluatie van de loopstijl, de biomechanica en de kracht en flexibiliteit van de spieren kan de fysiotherapeut advies geven over het verbeteren van de techniek en het verminderen van de kans op blessures.

Kortom, fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen en behandelen van blessures bij hardlopen. Voor meer informatie klik hier voor het complete blog over fysiotherapie bij hardlopen.

 

https://www.fysiotherapievandervegt.nl