5-S Webgids
Image default
Tweewielers

Scooter Kopen

De wegen staan vol met auto’s, en jij staat er tussen. Je ziet wel steeds scooters voorbij rijden. Als jij voortaan op tijd op je werk wilt zijn is een scooter kopen een hele goede keuze! Wat zijn er voor soorten scooters en wat zijn de verschillen?

 

Scooters en brommers

De termen scooter en brommer betekenen hetzelfde. De brommers met een klassieke retro look worden vaak scooters genoemd, maar in principe zit er geen verschil tussen.

 

Snorscooter en snorfiets

Als je een brommer koopt om mee te “snorren” mag je maximaal 25 m/u rijden. Je rijdt op het fietspad binnen de bebouwde kom, tenzij er geen fietspad aanwezig is. Je mag niet rijden op wegen met een maximum snelheid van 70 km/u of hoger. Een helm dragen is niet verplicht.

 

Bromscooter en bromfiets

Met een brommer om mee te “brommen” mag je maximaal 45 km/u rijden. Je rijdt binnen de bebouwde kom op dezelfde weg als de auto’s, je mag er niet mee op het fietspad rijden. Als je langs wegen moet rijden waar een hogere snelheid dan 50 km/u is toegestaan wordt je tijdelijk omgeleid naar het fietspad. Een helm dragen is verplicht.

 

Type motor

Een tweetakt motor is een eenvoudige motor die je iets meer kracht geeft bij het optrekken. Daarmee zijn deze scooters geschikt voor hobbyisten en sportieve rijders. Je moet zelf olie en benzine mengen. Een viertakt motor is eenvoudiger, benzine tanken en wegrijden. Je moet af en toe de olie vervangen maar niet vaak.

 

Elektrisch rijden

Er zijn steeds meer mensen die een elektrische scooter kopen. Die rijden zeer stil en opladen is goedkoper dan tanken. De aanschafprijs ligt wel hoger dan een vergelijkbare brommer op benzine. Maar de hogere prijs bij een elektrische scooter verdien je vaak terug door goedkoper opladen en minder onderhoudskosten.

 

Ruime keuze in prijs

Bij een scooter kopen zul je merken dat de prijzen flink uiteen kunnen lopen. Je koopt voor minder dan duizend euro al een leuke retro scooter, elektrische merk scooters zijn veel duurder. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook hoe je de brommer gaat gebruiken, en de kosten die je in de loop der jaren zult maken. Goedkoop kan duurkoop zijn. Een scooter kopen is zo gedaan, de beste keuze maken duurt wat langer.

http://www.scooterkopenonline.nl