5-S Webgids
Image default
Afvalverwerking

Verbouwing? Wij geven een paar tips

Iedereen kent dat moment; de verbouwing gaat door en er moet van alles georganiseerd worden!Wij geven hieronder een aantal tips, die een verbouwing wat makkelijker maken.

Bescherm je inrichting

Je wilt natuurlijk dat al je spullen schoon blijven. Doe dit door ze met doeken te beschermen.Haal overbodig meubilair weg, zodat je de ruimte hebt om te klussen. Een handige methode is om je spullen tijdelijk in de schuur te plaatsen, of in de garage (als je die hebt). Het kan ook een idee zijn om tijdelijk een containerbox te huren.

 Juiste gereedschap in huis?

Het is hetzelfde als met koken? Het uitvoeren van een recept is leuk, maar heb je wel het juiste keukengerei in huis? Zo is het ook met verbouwen. Controleer of je wel het juiste gereedschap hebt, of deze nog functioneren en of ze nog compleet zijn. Bepaal ook voor jezelf wanneer je wat precies af wilt hebben. Zeker als je met een aannemer in zee gaat, is een duidelijke strategie zeer gewenst. Je weet dan ook goed wanneer het meeste bouwafval afgevoerd moet worden (meestal in het begin). Bespreek de oplevermomenten met je aannemer en laat dit allemaal schriftelijk op papier vastleggen. Dit scheelt achteraf veel discussie en mogelijk bespaar je hiermee ook veel geld.

Ordelijke werkplek

Vanaf dag 1 is het de kunst om de werkplek schoon te houden. Dit doe je door direct een afvalcontainer te huren. Bij deAfvalMarkt.nl kun je eenvoudig een afvalcontainer huren. Het maakt niet uit of je deze bestelt voor Amsterdam, Rotterdam of Utrecht; de bouwafval containers worden landelijk geleverd.  De containers van deAfvalMarkt.nl hebben de laagste prijsgarantie, doordat zij grote volumes afval combineren bij enkele recyclingbedrijven.

Werkplek en vuil?

Professionele aannemers hebben soms een industriele stofzuiger. Hierdoor voorkomen zij het vrijkomen van bijvoorbeeld fijnstof. Mocht je dat niet hebben, dan is een mondkapje om je te beschermen tegen stof geen overbodige luxe. Deze mondkapjes kun je gewoon bij Praxis en Gamma bestellen.  

Klussen? Gereedschap opruimen

Veel verbouwingsklussen zijn niet in 1 dag klaar. De niet-professionele klusser wil nog eens al het gereedschap laten liggen tot de volgende dag. Doe dit niet! Het gebeurt vaak dat gereedschap toch kwijt raakt en daarnaast, je raakt snel het overzicht kwijt als je overal apparaten hebt liggen. Het kan verstandig zijn om 1 hoek of ruimte in te richten voor al het benodigde gereedschap. Hierdoor blijft je werkplek ook leeg en schoon. En bovendien: je hoeft minder te zoeken.

http://www.deafvalmarkt.nl