5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Verhoog je zakgeld

Hier volgt een verhaal in de categorie maak van je zakgeld een bak met geld. Zo ga je van een stuiver tussen de bank naar een miljoen op de bank. Ik kreeg altijd van mijn ouders betaald om allerlei klusjes in de tuin uit te voeren. Zij waren er blij mee, niet alleen leerden ze mij om te werken voor mijn geld, ze konden ook hun vervelende werk uitbesteden. Ik vond het ook niet erg want ik had op deze manier een extra zakcentje.

In de herfst van het jaar 2000 vielen de bladeren van de bomen, het ziet er leuk uit, maar heel bijzonder is het niet want het gebeurt elk jaar weer. Maar goed die bladeren vervuilden zonder pardon ons gazon en ik ging voor een Mexicaans arbeidersloon van 10 gulden aan het werk in de achtertuin. De buren zagen mij harken en vroegen of ik ook hun tuin even bij elkaar kon harken. Uiteindelijk ging het zo door van tuin tot tuin en had ik genoeg geld bij elkaar geharkt om een bladblazer aan te schaffen. De Bladblazer zorgde er voor dat het werkt half zo zwaar werd en dat ik ook dubbel zo snel klaar was. Ik kon dus meer tuinen in minder tijd doen waardoor ik mijn imperium kon uitbreiden. Omdat ik weinig tot geen vaste kosten had kon ik gemakkelijk geld opsparen. Tijd voor een nieuwe investering waarmee ik een volledige lente, zomer en herfst geld mee kon verdienen. Ik besloot dus te zoeken naar automatische grasmaaiers. Ik koos uiteindelijk voor een grasmaaier met een elektrische motor omdat ik dan geen kosten kwijt was aan benzine maar gewoon kon teren op de stroomvoorziening van de buren. Toch werd ik steeds groter en groter en kwam ik er niet meer aan toe om mijn zuurverdiende geld uit te geven. Ik besloot mijn hoveniersbedrijfje te verkopen. Tegenwoordig is het bedrijf een hoveniersmagnaat in de regio haaglanden.

http://www.fuxtec.nl/