5-S Webgids
Image default
Beauty en verzorging

Serotonine

Neurotransmitters zijn zoals de naam eigenlijk al verraad boodschappers voor de hersenen. De stoffen communiceren signalen door zodat ons lichaam optimaal kan presteren. Een van deze stoffen is serotonine. Als neurotransmitter heeft het een grote invloed op het welzijn van ons lichaam en de stof speelt dan ook een grote rol in verschillende processen van ons lichaam. De stof speelt een belangrijke rol bij onze spijsvertering en reguleert onder andere ons hongergevoel en vermoeidheid. Ook speelt deze stof een belangrijke rol bij het reguleren van onze stemming en wordt er dan ook een verband gezien tussen een tekort van de neurotransmitter en depressies. In feite heeft de stof dus een soortgelijke werking als dat van een hormoon.

In zijn functie als neurotransmitter verzorgt serotonine de communicatie tussen de hersenen en de rest van het lichaam. De stof geeft aan wanneer we voldoende gegeten hebben, het zorgt er vervolgens voor dat de maagwand verkleint en daardoor hebben wij geen honger meer. Ook helpt de stof ons met gelukkig voelen, als er veel serotine door je lichaam vrijgemaakt wordt dan zal je jezelf dus beter voelen. Daar staat tegenover dat veel depressies gelinkt worden aan een tekort van serotonine, maar speelt ook in op je gevoel. Het verteld onze hersenen om ons vrolijk of juist verdrietig te voelen. Verder speelt serotonine ook een rol bij verschillende andere functies in ons lichaam zoals leren, temperatuur, geheugen, gedrag en stemming.

Om de aanmaak van serotonine te stimuleren is het raadzaam om de stof 5-HTP tot je te nemen, samen met de vitamine B6 zijn zij de bouwstenen van de stof serotonine. De wonderstof 5-HTP valt helaas moeilijk uit onze eigen voeding te verkrijgen. De stof is in kleine hoeveelheden terug te vinden in onze dagelijkse voeding. Maar er is geen voeding die er in hoge mate bovenuit springt. Om er toch zeker van te zijn dat je voldoende binnenkrijgt zijn er voedingssupplementen die deze stof in combinatie met overige supplementen aanbieden.

https://www.topvitamins.nl/